Печать

Харківські правоохоронці підозрюють службових осіб АК «Харківобленерго» та декількох приватних підприємств щодо зловживання службовим становищем та розкраданні коштів на суму поонад 100 мільйонів гривень.

Про це йдеться у ухвалі Київського районного суду м. Харкова від 3 листопада 2016 року.

Правоохоронці підозрюють, що службові особи АК «Харківобленерго», ТОВ «Оргтехком», ТОВ «Спецколор», ТОВ «Самм-трейд», ТОВ «ЯВІС-ТОРГ», протягом 2015-2016 років, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, здійснили заволодіння грошовими коштами АК «Харківобленерго».

В 2015 році ТОВ «Оргтехком» виграло тендерів у АК «Харківобленерго» на постачання товарів загальну суму 55,94 млн. грн.

Єдиним конкурентом ТОВ «Оргтехком» виступало ТОВ «ТБ Термофіт».

В 2016 році «Оргтехком» виграло тендерів на суму 54,35 млн. грн.

Відповідно до інформації Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців директором та засновником ТОВ «Оргтехком» є Ігор Сердюк. Останній також являється директором ТОВ «Спецколор», фізичною особою підприємцем, засновником ТОВ «Хозкомплект», директором та засновником ТОВ «Харпромбаза».

В ухвалі вказано, що головним бухгалтером та засновником ТОВ «Спецколор» є дружина дружина Ігора Сердюка – Наталія Сердюк. До того ж вона зареєстрована як ФОП та постачальником товарів, які в подальшому через посередництва ТОВ «Оргтехком» постачаються до АК «Харківобленерго».

Загалом з 2010 року фірма на тендерах «Харківобленерго» та Донбаської системи «Укренерго» виграла підряди на 327,79 млн грн.

Щодо самого товару, то його, за даними правоохоронців, «Оргтехком» купував за посередництва себе як ФОП, ФОП дружини, інших фірм у ТОВ «ТД Термофіт» Сергія Ходикіна. Тим самим, необґрунтовано завишаючи ціни.

Суд дозволив правоохоронцям отримати документи учасників торгів, а також посередників.

Варто відзначити, щодо за інформацію з соціальних мереж фігурантів справи, Ігор Сердюк має дружні зв’язки з членом тендерного комітету «Харківобленерго» Олегом Гринько.

oleg grinko 86f03До того ж дівоче прізвище Наталії Сердюк саме Гринько.

natalia serdyuk 21e2cБільше того, родичем Сердюка є Вячеслав Риман, який працює замдиректора в ПАТ «Одесаобленерго», а до цього працював й у «Харківобленерго».

via4eslav ryman d1289Ось такі сімейні тендери в обленерго.

У 2015 році контроль над роботою «Харківобленерго» і «Запоріжжяобленерго» здійснювали менеджери, пов’язані з фірмою «Енергомережа» Дмитра Крючкова. Після оголошення його в розшук за розкрадання на запорізькому обленерго, роботу цих обленерго від групи Суркісів почав курувати Олександр Сагура – голова наглядової ради «Прикарпаттяобленерго» та фірми «Укренергоконсалт».

В. о. голови правління «Харківобленерго» Володимир Яворський у 2015 році висувався у Харківську облраду від партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність».Обласний осередок БПП знаходиться за тією ж самою адресою, що й фірми сердюка.

Меткирозкрадені,були,родичами,члена,комітету,тендерного