Печать

Харківські правоохоронці підозрюють керівництво КП «Харківспецбуд» у закупівлі в період з 2013 року по теперішній час у ПП «Укрспецпоставка-М», ТОВ «Юкрейніан Менеджмент Груп» та ТОВ «БК Харківбудмонтаж» за завищеними цінами будівельних матеріалів та будівельного інструменту, виготовленні проектно-кошторисної документації.

Також правоохоронці підозрюють керівництво комунальників у привласненні бюджетних коштів, які виділені Департаментом житлового господарства Харківської міськради на проведення ремонту житлового фонду комунальної власності.

Про це йдеться в ухвалі Московського районного суду від 11 листопада 2016 року.

Директором КП «Харківспецбуд» є Богдан Долина. Він також є депутатом Харківської міськради від партії «Відродження».

За даними правоохоронців, між КП «Харківспецбуд» та ПП «Укрспецпоставка-М» і ТОВ «Юкрейнінан Менеджмент Груп» укладено низку договорів на постачання товарів та матеріалів.

Фактично діяльністю ПП «Укрспецпоставка-М» та ТОВ «Юкрейнінан Менеджмент Груп» керує директор КП «Харківспецбуд», Богдан Долина. До свого призначення Богдан Долина був власником ПП «Укрспецпоставка-М». Зараз підприємство записане на колишнього директора Наталію Авер’янову, а керівником є Ігор Сідельніков.

ПП «Укрспецпоставка-М» та ТОВ «Юкрейніан Менеджмент Груп» закуповують необхідні будівельні матеріали та будівельний інструмент, в тому числі і за готівкові кошти, в будівельних супермаркетах міста Харкова та підприємствах реального сектору економіки та в подальшому, на вказані товари здійснюється націнка в розмірі не менше 30% від їх вартості та вони поставляються на адресу КП «Харківспецбуд».

Отримані грошові кошти за реалізацію вказаних товарів та різницю у їх вартості, службові особи ПП «Укрспецпоставка-М» та ТОВ «Юкрейніан Менеджмент Груп» в подальшому спрямовують на ряд підприємств з ознаками фіктивності для подальшого їх конвертування у готівку та заволодіння грошовими коштами.

Крім того, встановлено, що КП «Харківспецбуд» укладає договори на виконання субпідрядних робіт з ТОВ «Буд-Девелопмент Україна», яке також підконтрольне директору КП «Харківспецбуд» Богдану Долині.

Роботи виконуються особами без офіційного працевлаштування, а ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» грошові кошти, отримані за виконання вказаних робіт направляє на адресу підприємств з ознаками фіктивності за проведення будівельних робіт.

Власником ТОВ «Буд-Девелопмент Україна» зараз є Олег Лановенко, директором вказаний Сергій Колотюк.

За даними порталу Youcontrol, раніше власником підприємства був Сергій Пашков. Він є керівником та співвласником ТОВ «Сучасний дизайн». Іншим співвласником фірми є Богдан Долина.

Більше того, дружина Олега Лановенко – Юлія – за даними з її сторінки у соціальній мережі працює саме у КП «Харківспецбуд».

Встановлено також, що виготовленням проектно-кошторисної документації для проведення ремонту житлового фонду комунальної власності КП «Харківспецбуд» займається ТОВ «БК Харківбудмонтаж», яке також підконтрольне Богдану Долині. Ще місяць тому Богдан Долина був власником цього підприємства, а керівником був і є брат Богдана Долини - Костянтин.

Фактично така проектно-кошторисна документація виготовляється на КП «Харківспецбуд», а грошові кошти отримані ТОВ «БК Харківбудмонтаж» за виготовлення проектно-кошторисної документації спрямовуються на підприємства з ознаками фіктивності для подальшого їх конвертування у готівку.

Прокуратура звернулася з клопотанням, в якому просила про арешт майна ТОВ «Буд-Девелопмент Україна», ТОВ «БК «Харківбудмонтаж» та ТОВ «Юкрейніан менеджмент Груп».

Але, суд вирішив у задоволенні клопотання прокуратури про арешт майна відмовити.

Також нагадаємо, що правоохоронці вже розслідують діяльність КП «Харківспецбуд» з приводу закупівлі будівельних матеріалів у ПП «Укрспецпоставка-М» за завищеними цінами.

Варто відзначити, що Долина у декларації 2015 року приховав свій бізнес.

Метки«схеми»,створенні,розкрадання,коштів,бюджетних,долину