Печать

Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина» Харківської районної ради уклав угоду з ТОВ «Нік Компані Плюс» щодо капітального ремонту закладу вартістю 10,97 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

http://www.prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-05-11-002475-a

Мова йде про капітальний ремонт 1-го та 2-го поверхів спального корпусу, медичного кабінету, футбольного, баскетбольного, волейбольного майданчиків.

Варто відзначити, що планується купувати будматеріали за завищеними цінами. Так, 1 куб. м. щебню м 200 фракцією 20-40 планують купувати по 950 грн. Для порівняння нещодавно Департамент будівництво та шляхового господарства міськради замовив ремонт вул. Харківських дивізій де вартість такого самого щебню складала 511 грн/куб.м. Тобто майже вдвічі дешевше. Лише на закупівлі щебню переплата складе пів мільйона гривень.

Вдвічі будуть переплачувати й за пісок. Й харківські дорожники, й підрядник, що ремонтує лікарню у Краснокутську купують пісок по 240 грн./куб.м., а для ремонту «Лісової галявини» збираються замовляти по 496 грн./куб.м.

Геотекстиль планують купувати по 31 грн./кв.м., хоча на профільному сайті найдорожчий коштує по 20 грн./кв.м. Й подібних прикладів дуже багато.

Єдиним конкурентом під час проведення торгів було ТОВ «ВБК «Якість». Ця фірма записана на Юрія Кірічика, Дениса Кобеця та Ларису Литвин. Остання є інженером з проектно-кошторисної роботи ТОВ «Нік Компані Плюс». Тобто Можна казати, що ці фірми можуть бути пов’язані. Тим більше, що ТОВ «ВБК «Якість» не завантажило велику кількість довідок, які вимагав замовник.

ТОВ «Нік Компані Плюс» записане на Миколу Курченка.

Ця фірма була субпідряником під час будівництва нової школи у Пісочині.

Меткипов’язані,фірми,розіграли,млн,грн,коштовному