Печать

Відділ освіти Куп’янської РДА уклав угоду з «Донвуглересурси» щодо постачання вугілля групи А на загальну суму 1,171 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договорів та проведення аукціонів, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Планується закупити вугілля А (13-25) по ціні 6100 грн./т, вугілля ДГ (25-200) за ціною 3350 грн./т.

Порівняння цін на вугілля ДГ (20-100) в «Прозорро», показують, що в Каневі Черкаської області таке паливо раніше закупили на 28% дешевше – 2511 грн/т, на Чернігівщині за 2795 грн./т, а в Переяслав-Хмельницькому за 2760 грн./т.

Тендер був проведений з купою порушень. Зокрема, всі довідки, які завантажило підприємство, були видані керівнику підприємство Андрію Новікову. А договір підписав вже новий директор Максим Воловик. Жодної довідки, яка б підтверджувала його повноваження, у систем «Прозорро» немає. То ж це договір можна визнати недійсним.

Крім того, вугілля, яке планують постачати, видобуто на шахті «Краснолуцька», яка знаходиться на окупованій території. Більшість довідок, щодо якості вугілля, були видані в 2016 році та раніше.

У складі тендерної документації «Донвуглересурси» вказало договір на оренду складу площею 250 кв м, який знаходиться у Одеській області за сотні километрів від Куп’янську.

Тож виникають сумніви, щодо взагалі виконання цього договору.

Фірмою «Донвуглересурси» у 2012 році співволодів Антон Клименко, брат тодішнього голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка. У 2013 році його частку статутного капіталу перереєстрували на кіпрську компанію «Multifunc Trade Ltd», тоді як решта лишилася у донеччанина Андрія Новікова. А згодом фірму переоформили з окупованого Єнакієво у Дружківку, що знаходиться на підконтрольній Україні території.

На даний час директором та засновником є Максим Воловик – мешканець села Степне Маріїнського району.

Єдиним конкурентом було ТОВ «ВКФ «Теплоенергосервіс» Андрія Прояви. Ця фірма також планувало постачати вугілля, яке видобуто на шахті «Краснолуцька».

Меткиосвітяни,харківщини,збираються,купувати,вугілля,окупованих