Печать

КП «Харківський метрополітен» уклав угоду з ТОВ «Науково-виробниче об’єднання ПАМ» щодо обслуговування системи оплати вартістю 12,31 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про послуги з технічного обслуговування пристроїв автоматизованої системи оплати проїзду в метрополітені.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «НВК «Східбуд». Фірма записана на Віталія Петушкова, директором є Роман Борзило.

Щодо переможця, то ТОВ «Науково-виробниче об’єднання ПАМ» створене у жовтні 2017 року. Засновником підприємства є Євгенія Городова, директором – Антон Хрустальов.

Аналогічні договори, які були завантажені у систему, були на суми на десятки та сотні разів менші, ніж підряд з метрополітеном.

Фірма знаходиться у будівлі поряд з метрополітеном – вул. Різдвяна, 29А оф. 310. Більше того, у сусідньому офісі – 311 зареєстроване ТОВ «Турнікет-М». Минулого року саме ТОВ «Турнікет-М» виграло тендер на ці ж послуги.

Конкурентом було теж саме ТОВ «НВК «Східбуд».

ТОВ «Турнікет-М» належало Івану Кравцову. Директором підприємства є Олександр Ладоненко. Кравцов також був власником ТОВ «Старсен», ТОВ «Інвест-тур» та приватно-виробничій фірми «Ніка».

У 2012 році єдиним засновником ТОВ «Старсен» був Олександр Стаматін, син генерального директора КП «Харківський метрополітен» В’ячеслава Стаматіна та віце-мера Марини Стаматіної, яка також є бізнес-партнером цивільної дружини Геннадія Кернеса, Оксани Гайсинської.

А В’ячеслав Стаматін до 2011 року був засновником ПВФ «Ніка», яку переписав також на Івана Кравцова.

ТОВ «Турнікет-М» отримало з 2013 року від метрополітену підрядів на десятки мільйонів гривень. Крім, метрополітену, ТОВ «Турнікет-М» вказало, що співпрацювало тільки з ТОВ «Дімаріс» (Олександр Коровкін, Андрій Шаптала та Владислав Ткаченко) та ТОВ «Фьорд» (Ольга Солоп та той же Владислав Ткаченко), фірмами які контролюють Центральний та Кінний ринки, відповідно. Власниками фірм є найближче оточення Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Зараз ці фірми вже переписані на інших осіб.

Меткиметрополітен,заплатить,новій,фірмі,мільйонів,за