Печать

Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради в червні 2018 року продало нерухомості на 9,52 млн.грн.

Про це пише »Харківський антикорупційний центр» з посиланням на повідомлення КП «Харьковские известия».

Всього в червні було приватизовано 18 об’єктів нерухомості комунальної власності загальною площею 3043 кв м. В середньому вартість квадратного метра комунальної нерухомості в червні склала 3130 грн.

Так, в червні ФОП Москвіна Інна Володимирівна придбала приміщення по проспекту Незалежності, 1 площею 103 кв м. за 251 тис грн. Вартість квадратного метра склала 2 425  грн. Для порівняння, зараз продається приміщення по проспекту Незалежності, 5 площею 160 кв.м. за $60 тиc. (9-8 тис грн./кв м.)

Підприємець Інна Москвіна зареєстрована в квартирі по проспекту Науки, співвласником якої є директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко. Інна Москвіна є відомою тележурналісткою та ведучою.

Крім того, в червні ФОП Тесля Валерій Володимирович придбав приміщення площею 142 кв м в будинку по пр. Незалежності, 5. Ця купівля обійшлася йому в  6 747 грн/кв м.

Людина з таким ПІБ є помічником нардепа Євгенія Мураєва (виступає в підтримку мера Харкова Геннадія Кернеса – «НГ»). Також він балотувався 2014 році у Верховну Раду по 181-округу, де переміг якраз Євгеній Мураєв. Валерій Тесля очолює громадську організацію «Спілка ветеранів Афганістану Харківського району».

Також в червні покупцем комунальної нерухомості був ФОП Мартинов Роман Сергійович, який придбав приміщення по проспекту Гагаріна, 56 площею 80 кв м за 289 тис грн. (3 594 грн./кв м). Людина з таким ПІБ в 2016 році подавала декларацію, як заступник начальника юридичного відділу в КП «Жилкомсервіс». Крім цього, у людини з таким ПІБ дружина працює в юридичному департаменті Харківської міськради.

З відкритих джерел відомо, що схоже приміщення площею 52 кв.м. в районі метро проспект Гагаріна продається за $35 тис., тобто по 18 тис грн/ кв м.

Більшість з 18 об’єктів, які продала міськрада в червні 2018 року, були спочатку передані в оренду майбутнім власникам протягом 2016-2018 років виконкомом Харківської міськради.

Меткимерія,харкова,по,заниженій,ціні,продала