Печать

КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» 30 січня уклало угоду з ТОВ «Хімрезерв-Харків» щодо поставки емалі та розчинників на 940,13 тис.грн. Поставка має відбутися протягом 2017 року.

Про це повідомляється в системі закупівель «Prozorro».

Всього планується поставити 7200 кг антикорозійної емалі 3 в 1 8 кольорів та 800 літрів розчинника для фарб на основі Уайт-спіриту. 1 кг антикорозійної емалі комунальному підприємству обійдеться по 126,5 гривень, а 1 літр розчиннику по 36,7 гривень. Це в 1,5-2 рази дорожче, ніж можна придбати аналогічні товари на ринку.

Наприклад, ТОВ «Константа Лімітед» пропонує придбати 1 кг антикорозійної емалі в залежності від кольору по 65-75 гривень.

Перед тим, як підписати угоду з ТОВ «Хімрезерв-Харків», КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» відхилило 3 більш дешеві пропозиції: в три рази дешевша пропозиція ТОВ « ЛКМ Трейдинг» (327 тис.грн.), ТОВ «ЛД Харків» (678,46 тис.грн.) та ТОВ «Сіопласт» (800 тис.грн.).

ТОВ «Сіопласт» намагалося оскаржувати відхилення своєї пропозиції та скасувати свою дискваліфікацію, переконуючи замовника в тому що у складі пропозиції був гарантійний лист якості на продукцію, сертифікат відповідності УкрСЕПРО на продукцію, електронна банківська гарантія з електронним цифровим підписом уповноваженої особи банку, довідка про наявність обладнання і матеріально-технічної бази на українській мові та довідка про досвід виконання аналогічних договорів.

В той же час ТОВ «Сіопласт» має зауваження до КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство», яке надало переможцю торгів (ТОВ «Хімрезерв-Харків») лист-відгук про постачання товару вже після оприлюднення оголошення про закупівлю.

ТОВ «Сіопласт» обіцяв звернутися до Антимонопольного комітету України з оскарженням причин відхилення своєї та змови переможця торгів з замовником.

КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» оголошуючи закупівлю, встановила очікувану вартість поставки в 950 тисяч гривень. Тобто, за рахунок аукціону вдалось знизити вартість закупівлі на 1%. Найдорожча пропозиція була лише на 196 гривень дорожче пропозиції переможця.

Власником та керівником ТОВ «Хімрезерв-Харків» є харків’янин Ігор Чурілов. Раніше до складу власників також входили Ростислав Дзюба та Катерина Чурілова.

В квітні 2016 року КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» також уклало угоду з ТОВ «Хімрезерв-Харків» на закупівлю антикорозійної емалі та розчинників вартістю 821,8 тис. грн. Тоді КП також купило емаль по завищеним вдвічі цінам. Також тоді найбільш дешевша пропозиція (ТОВ «ПП ЗІП») не була допущена до торгів через неповний пакет документів. Єдиним конкурентом переможця тоді було…ТОВ «Хімрезерв-Полтава». Вартість емалі 3 в 1 тоді коштувала 114,00 грн. за 1 кг.

Директором КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» є Семен Сирота, який є обвинуваченим у справі розтрати бюджетних коштів при закупівлі спецавтомобілів для прибирання міста.

Як писав «Харківський антикорупційний центр», договір вартістю 5,12 млн.грн. з приватною фірмою був укладений, бюджетні кошти перераховані, однак придбані автівки замовнику так і не надійшли.

syrota zakupyt 01 26eb7syrota zakupyt 02 6114e

Меткикомунальне,по,дешеві,більш,відхиливши,цінам