Печать

Суд відмовив облдержадміністрації у задоволенні апеляційної скарги щодо повернення земельної ділянки площею 1.66 га , яку на правах оренди використовує ТОВ Технологічної групи «Екіпаж» поряд з Печенізьким водосховищем, та залишив у силі рішення першої інстанції.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього судового засідання, на якому був присутній журналіст ХАЦ.

Ця земельна ділянка знаходиться за межами населених пунктів на території Старосалтівської селищної ради й була передана в оренду у 2003 році.

Наразі там розташований яхт-клуб.

Нагадаємо, що суд першої інстанції відмовив прокуратурі у позові щодо повернення цієї ділянки.

Під час останнього засідання представник Харківської ОДА заявив, що розпорядження голови Вовчанської райдержадміністрації від 25 грудня 2003 року та від 6 лютого 2008 року прийняті з порушенням вимог земельного, лісового та водного законодавства, у зв’язку з чим надання вищевказаної земельної ділянки з метою організації рекреаційних послуг відбулось незаконно.

Таким чином, юрист ХОДА хотів скасувати рішення першої інстанції та розірвати договір оренди.

У відповідь представник відповідача зазначив, що ХОДА не виконує свої функції контролю над діяльністю райдержадміністрацій і наполягав на тому, щоб суд відмовив у задоволенні у повному обсязі у зв’язку з пропущенням терміну позовної давності та необґрунтованості позовних вимог прокурора.

Після дебатів суд повністю відмовив у задоволенні апеляційної скарги.

Заснували ТОВ Технологічної групи «Екіпаж» Володимир Чемуранов, Ірина Дмитрієва, Дмитро Орішкин. Вони також були відомі, як засновники ПАТ «Харківський ремонтно-механічний завод».

Меткихода,не,вдалося,повернути,земельну,ділянку