Печать

Комунальне підприємство «Харківводоканал» 28 липня уклало угоду з ТОВ «Паркінг +» щодо капітального ремонту асфальтобетонного покриття вартістю 769,79 тис. грн.

Про це стало відомо з офіційного порталу для проведення електронних торгів «Прозорро».

Договір було укладено без процедури аукціону.

За даними тендерної документації «Паркінг +» отримає гроші за роботи з капітального ремонту асфальтобетонного покриття (загальна площа 270 м.кв ) на ділянці по пр. Московському, 191. Планується відновлення покриття після проведення капітального ремонт водопроводу.

Вартість 1 кв.м. дорожнього покриття складе 2851 грн., що в рази дорожче, ніж подібні ремонти.

Наприклад, в травні той самий ТОВ «Паркінг +» отримав підряд на капітальний ремонт вул. Військової, де ціна ремонт 1 кв. м. покриття становила 979 грн.

Причому роботи мали бути проведені з заміною бордюрів, встановленням пандусів та озелененням території.

Варто відзначити, що середні ціни капітального ремонту дороги в Україні становлять 450-600 грн. за кв.м. Тож є питання щодо адекватності тарифів за водопостачання, якщо комунальне підприємство платить необґрунтовані гроші за ремонти.

Директором та співзасновником «Паркінг+» до початку 2010 року був Володимир Чумаков, якого у травні того ж року призначили головою Департаменту будівництва та шляхового міськради, котрий він очолює і понині. Згодом засновники змінювались і у травні 2016 року фірму переписали на гонконгську компанію «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед». Бенефіціаром «Паркінг +» тепер вказано громадянина Малайзії Тан Джин Лі, який мешкає у Швейцарії.

Нагадаємо, що нещодавно КП «Харківводоканал» злив мільйон гривень людям біглого менеджера Дмитра Крючкова – ТОВ «Компанія «Трейд-Актив».

Крім того, комунальники ще на мільйон закупили товарів у нової фірми бізнес-партнера Дмитра Аріха.

parkingpodryad d1de9