Печать

Харківські правоохоронці підозрюють чиновників Департаменту будівництва та шляхового господарства, службових осіб КП «Шляхрембуд» та приватних підприємств у зловживанні службовим становищем та розкраданні коштів під час ремонту дороги на проспекті Перемоги.

Про це стало відомо з ухвали Дзержинського районного суду міста Харкова від 09 червня 2017 року.

Нагадаємо, що влітку 2015 року Департамент уклав угоди з ПП «ПВКП «Укрєвробуд 2013» на реконструкцію проспекту Перемоги загальну суму 67,03 млн. грн. У «Віснику державного закупівель» є інформація щодо виконання цим підприємством договорів на загальну суму лише 9,91 млн. грн. термін договорів завершився 23 березня 2016 року, хоча планувалося, що роботи мають бути виконані до кінця 2017 року.

В 2016 році Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради уклав угоди з ТОВ «Вега-Буд» щодо капітального ремонту проспекту Перемоги загальною вартістю 47,42 млн грн.

Тендер провели по коректованій документації. Роботи потрібно виконати до кінця 2018 року. Заплановано провести капітальний ремонт трьох ділянок проспекту Перемоги: від вул. Клочківської до ХІБС за адресою просп. Перемоги, 55 (вартість робіт – 17,08 млн грн.), від ХІБС до зупинки громадського транспорту «Шкільна» (21,27 млн грн). та від зупинки громадського транспорту «Шкільна» до кола трамваю (9,07 млн грн).

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2017 років, службові особи Департаменту, зловживаючи службовим становищем, діючи за попередньою змовою з службовими особами КП «Шляхрембуд, ПП ПВКП «Укрєвробуд 2013» та ТОВ «Вега-Буд» та субпідрядними організаціями, шляхом завищення вартості будівельних матеріалів та робіт,здійснили привласнення та розтрату бюджетних коштів, чим спричинили збитки в великих розмірах.

Зараз суд надав дозвіл слідчим на проведення експертиз щодо якості виконаних робіт.

ПП ПВКП «Укрєвробуд 2013» зареєстрованн в м.Орджонікідзе Дніпропетровської області на Артуріка Фтояна. В червні 2015 року Фтоян був засуджений за підроблення документів під час проведення конкурсу на вулиці Шевченка в м. Нікополі, Дніпропетровської області. Тоді він підробив довідку про наявність у підприємства обладнання та матеріально-технічної бази.

ТОВ «Вега-Буд» зареєстровано на Сергія Колесника, який з 2005 року є директором фірми. До липня 2012 року власниками «Вега-Буд» були Ганжа Оксана Віталіїївна і Золотарьова Лілія Михайлівна. На Сергія Колесника також записана частка у ТДВ «Спецбуд-3», яким керує депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Віталій Ганжа.

Депутатом міськради від «Відродження» також є й директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Володимир Чумаков.

Меткихарківські,правоохоронці,підозрюють,дорожників,кернеса,«розпилі»