Печать

Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міської ради 15 лютого уклав договір з ТОВ «Системи прогресивної очистки» щодо комплексного прибирання загальною вартістю 5,4 млн.грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Послуги мають надаватися до кінця 2018 року, протягом 10,5 місяців.

4,63 млн.грн. коштуватиме прибирання в будівлі Регіонального центру надання адміністративних послуг по проспекту Тракторобудівників, 144. Ще за 324 тис.грн. мають зробити чищення оздоблення фасаду цієї ж будівлі. За 292,32 тис.грн. будуть прибирати будівлю Управління адмін.послуг Департаменту адмін.послуг та споживчого ринку Харківської міськради по Гімназійній набережній, 26. За 153,1 тис.грн. також приберуть головну будівлю Департаменту адмін.послуг та споживчого ринку Харківської міськради по Чернишевського, 26.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Санітарно-профілактична компанія «Ліквідатор», власником, керівником та підписантом якого є Мініна Олена Сергіївна

Ці дві фірми регулярно розігрують тендери на подібні послуги.

Буквально на днях ці ж дві фірми розіграли між собою тендер КП «Харківський метрополітен» щодо проведення дезінфекційних заходів загальною вартістю 3,893 млн. грн. Переможцем стало також ТОВ «Системи прогресивної очистки».

В 2016 році після подібного тендеру, в територіальному відділенні АМКУ повідомили, що в діях ТОВ «Санітарно-профілактична компанія «Ліквідатор» та ТОВ «Системи прогресивної очистки» були ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого п.4 ч.2 ст. 6, п.1 ст.50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

«Системи прогресивної очистки» надають послуги з прибирання КП «Харківський метрополітен», Департаменту адмін.послуг та споживчого ринку Харківської міськради, Адміністрації Холодногірського району Харківської міськради, Управління праці та соціального захисту населення Адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради.

Директором Адміністрації Холодногірського району Харківської міськради є Вікторія Китайгородська. До свого призначення на посаду директора Департаменту, Китайгородська працювала начальником відділу Центру надання адміністративних послуг Холодногірського району.

Власником фірми «Системи прогресивної очистки» є ТОВ «Ваго-Рев» (кінцевим бенефіціарним власником – Євген Ананченко) , директором – Роман Дворник.

Раніше підряди на послуги з очистки урн із заміною поліетиленових пакетів в місті отримувало ТОВ «Компанія «СПО». Відомо, що Компанія «СПО» також раніше отримувала підряди на прибирання Харківського метрополітену. Після чого ця Компанія «СПО» припинила своє існування.

Першозасновником Компанія «СПО» був Андрій Артеменко, якого називають сином колишнього начальника рекламного відділу метрополітену Марини Артеменко й який працює зараз заступником директора КСП «Харківгорліфт», а також у 2015 році балотувався в міськраду від партії «Відродження». У 2011-2012 рр. власником «Компанія «СПО» був Євген Кріветченко, який очолював Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони» в Харкові, а зараз є помічником голови Адміністрації Холодногірського району Максима Мусєєва.

За даними ЗМІ, Максим Мусєєв мав безпосереднє відношення до діяльності ТОВ «Компанія «СПО».

Ця фірма була ліквідована після того, як засвітилася у кримінальній справі щодо Парка Горького. Після чого, тендери почало вигравати ТОВ «Системи прогресивної очистки» (СПО).

У 2015-2017 роках ТОВ «Системи прогресивної очистки» за результатами тендерів уклало угоди з комунальними підприємствами Харкова на суму більше 100 мільйонів гривень. Нагадаємо, що нещодавно була знищена фінансова документація цього підприємства за останні два роки.

ТОВ «Ваго-Рев» в 2009 році заснували Олег Дивінець, Олексі Ахвледіані та Андрій Артеменко.

В 2011 році єдиним засновником фірми була Зінаїда Кірсанова, яка подарувала квартиру в елітному житловому комплексі в Харкові матері Максима Мусєєва.

Після чого засновником «Ваго-реву» став Ян Сивинський. Керівником до 1 червня 2016 року був Генадій Довженко, який раніше працював в ТОВ «Спеціалізований «Проектно будівельний монтажний поїзд-753», що також відноситься до впливу Мусєєва.

Потім ще раз змінився засновник підприємства. Фірму записали на Євгена Ананченко, який працює аудитором й постійно проживає у місті Нетанія (Ізраїль).

Ананченко є близьким другом Олександра Сегеди, який був директором «Системи прогресивної очистки». Сегеда проживає в одній квартирі з Оленою Назаренко, яка була засновницею цієї фірми. А квартиру вони придбали у Ніни Мусєєвої.

ТОВ «Системи Прогресивної очистки» та ТОВ «Ваго-Рев» є фігурантами карної справи, щодо розкрадання бюджетних коштів.

Але, найбільш цікавим є те, що ТОВ «Системи Прогресивної очистки» раніше було зареєстроване за адресою – вул. Велика Панасівська (Котлова), 67А.

Саме цю адресу вказує, як свою фактичну ТОВ «Фірма Фронт« (код ЄДРПОУ – 31610030).

Власником цієї фірми є мати Максима Мусєєва – Ніна Мусєєва. Раніше в цій фірмі мав частку і сам Максим Мусєєв. Також в цій фірмі він працював на посаді заступника директора.

Також приміщення за адресою Велика Панасівська (Котлова), 67А, де було зареєстроване з 2013 по 2016 роки ТОВ «Системи прогресивної очистки», ще з 2011 року належать ТОВ фірма «Фронт».

Меткидві,на,адмін,надання,центрі,регіональному