Печать

Слідчі Київського відділу поліції НП в Харківській області підозрюють службових осіб Департаменту комунального господарства Харківської міськради, Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міськради та працівників ТОВ «Харківспецелектромонтаж» у привласненні бюджетних коштів під час реконструкції мереж зовнішнього освітлення.

Про це свідчить ухвала Київського районного суду міста Харкова від 10 травня.

Під час досудового розслідування встановлено, що у грудні 2016 року ТОВ «Харківспецелектромантаж» уклало декілька договорів з вищепереліченими підрозділами Харківської міськради щодо реконструкції мереж зовнішнього освітлення міста Харкова по вул. Кибальчича, Полтавський Шлях, Академіка Проскури, Достоєвського, Хотомлянській, Білгородському шосе на 4,2 млн.грн. При цьому, акти виконаних робіт були підписані наприкінці грудня 2016 року та сплачені в обсязі 3,5 млн.грн.

З матеріалів УСБУ в Харківській області відомо, що посадові особи ТОВ «Харківспецелектромонтаж» внесли до офіційних документів (договорів та актів виконаних робіт) неправдиві відомості, щодо вартості використаних матеріалів та вищевказаних робіт, що призвело до безпідставного витрачення бюджетних коштів. Крім того, зазначені роботи до теперішнього часу в повному обсязі не виконано.

Слідчі з’ясували, що отримані від міськради кошти «Харківспецелектромонтаж» перерахував фіктивним фірмам: ТОВ «Апітрейдс» та ТОВ «Смарт лайт групп». На цих двох фірмах, за даними слідчих, відсутні основні засоби та офіційно працевлаштована одна особа. ТОВ «Апітрейдс» зареєстроване в Рівному на двох мешканців Донецька (фірму створили в вересні 2016 року) , а ТОВ «Смарт лайт групп» у Полтаві.

Суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого СВ Київського ВП ГУНП в Харківській області про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради, Департаменту комунального господарства Харківської міськради та ТОВ «Харківспецелектромонтаж».

Власниками ТОВ «Харківспецелектромантаж» є Владислав Синиця та Ігор Сніткін, а керівником - Андрій Моргун. Фірму зареєстрували в травні 2014 року.

Директором Департаменту комунального господарства Харківської міськради є Олексій Богач, а начальником Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради – Сергій Дорошенко.

ТОВ «Харківспецелектромантаж» отримав 8 підрядів від Департаменту комунального господарства на 4,87 млн.грн. та 1 підряд від Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради на 1,07 млн.грн.

Меткичиновників,харківської,міськради,підозрюють,розкраданні,бюджетних