Печать

Територіальне управління ДСА України у Харківській області 21 вересня уклало договір з ТОВ «Вентто» щодо капітального ремонту будівлі суду в м. Валки вартістю 3,13 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією торгів передбачено, що в 2016 році потрібно утеплити фасад суду, облаштувати підлогу, замінити інженерні мережі, облаштувати кабінки для заарештованих.

Весною Територіальне управління ДСА України у Харківській вже проводило тендер з ремонту цього приміщення, за результатами тендеру в кінці травня була укладена угода з ТОВ «Будівельна компанія «Укртехносфера». Толі вартість ремонту склала 3,92 млн грн. Організатори торгів через формальний привід відхилили пропозиції ТОВ «СК «Лувр» та Науково-виробничого підприємства «Промтехснаб» товариства інвалідів Київського району м. Харкова, чиї пропозиції були дешевші за переможця.

Після того, як ТОВ «СК «Лувр» звернулося до АМКУ, орган оскаржування відмінив торги.

До участі в нових торгах організатори не допустили через невідповідність ряду документів вимогам торгів ФОП Кононенко. Єдиним ТОВ «БК «Укртехносфера», пропозиція якого була на рівні минулих торгів – 3,92 млн грн.

ФОП Кононенко Роман Сергійович вказав адресу розташування Киргизька,15. Така ж сама адреса у ТОВ «БК «Укртехносфера» . Крім того, Кононенко вказаний як директор ДП «Укртехпрогрес». Засновником підприємства є учбовий научно-виробничий центр «Уктехпрогрес» у формі ТОВ бенефіціаром якого є Юрій та Віктор Мица. Вони ж є і засновниками ТОВ «БК «Укртехносфера».

Щодо переможця, то засновником та керівником ТОВ «Вентто» є Сергій Кожевніков.

Нагадаємо, у вересні 2015 року військова частина 3017 Національної гвардії провела тендер на ремонт корпусу. Тоді переможцем торгів стало ТОВ «Вентто», а сума договору склала 6,71 млн грн. Після оголошення результатів тендеру ГО «Центр протидії корупції» звернулася до АМКУ та ДФІ щодо скасування цього тендеру.

Під час перевірки ДФІ знайшла низку порушень, зокрема в документації торгів були знайдені дискримінаційні вимоги. ДФС в Харківській області надіслала лист з рекомендацією розірвати договір. Однак, у червні цій ж фірмі виділили ще коштів на ремонт тієї самої військової частини.

А у вересні 2016 року АМКУ оштрафувало ТОВ «Вентто» за змову на тендері Національної гвардії та внесло фірму у свій «чорний список». Держреєстр судових рішень не містить інформації про оскарження фірмою цього рішення.

Крім того, ТОВ»Вентто», є фігурантом кримінальних проваджень. Правоохоронці підозрюють посадовців ВП «Північна ЕС» ДП НЕК «Укренерго» у навмисному порушенні законодавство в інтересах ТОВ «Вентто». Держпідприємство закупило у фірми обладнання за завищеними цінами, що спричинило розтрату 0,35 млн грн. В іншій справі правоохоронці внесли «Вентто» до переліку фірм з ознаками фіктивності.

Меткина,фірма,фіктивності,списку»,амку,«чорного