Орієнтовно з 10 листопада 2015 року розпочинається четвертий (заключний) етап конкурсного відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад в місцевих прокуратурах Харківської області. Про це повідомила відомий адвокат Тетяна Зелькіна, яка є секретарем Харківської конкурсної Комісії з проведення відкритого чотирирівневого конкурсу кандидатів на адміністративні посади у місцевих прокуратурах Харківської, Полтавської, Сумської та Луганської областей.

За словами Т. Зелькіної, на четвертому етапі конкурсного відбору понад 170 кандидатів на зайняття адміністративних посад в місцевих прокуратурах Харківської області мають пройти співбесіди з членами конкурсної Комісії і довести свою здатність займати посади прокурорів та їхніх заступників у 6 місцевих прокуратурах м. Харкова а також в Ізюмській, Лозівській, Первомайській, Дергачівській та Чугуївській місцевій прокуратурах, які будуть створені в процесі реформування органів прокуратури України.

«Головне завдання цього процесу – відкрити двері прокуратури для компетентних, мотивованих і порядних людей, які здатні змінити систему з середини аби вона дійсно служила інтересам Українського народу. З цією метою й проводиться відкритий конкурсний відбір, до якого також можуть долучитися громадські активісти, незалежні адвокати, правозахисники, журналісти та всі небайдужі громадяни», − наголосила Тетяна Зелькіна.

Отож, якщо ви маєте важливу інформацію про кандидатів на зайняття адміністративних посад у місцевих прокуратурах Харківської області, то можете повідомити про це Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. або безпосередньо Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.. Насамперед, йдеться про інформацію, яка може свідчити про причетність кандидатів до корупційних діянь, зловживання своїм службовим становищем, невідповідності способу життя задекларованим статкам, їхніх дій або бездіяльності, які потягнули за собою серйозні негативні наслідки, в т.ч. під час Революції гідності. Від того, хто очолить місцеві прокуратури, значною мірою залежатиме і якість роботи інших правоохоронних органів та місцевої влади.

Наразі Харківська конкурсна комісія завершила відбір кандидатів на зайняття адміністративних посад у місцевих прокуратурах Полтавської області. Результати − більш ніж сенсаційні. Жоден з нині діючих прокурорів Кременчуцького, Кобеляцького, Лубенського, Миргородського районів та Полтавської міської прокуратури не отримав рекомендацій для призначення на керівні посади в реформованих органах прокуратури. Натомість за результатами кількох тестувань і співбесід комісія рекомендувала призначити на ці посади абсолютно нових людей, які підтвердили свій професійний рівень і кращі ділові якості.

Хочеться сподіватися, що такі неупереджені підходи збережуться і при відборі кандидатів на керівні посади в місцевих прокуратурах Харківської області. Ознайомитись із рейтинговими списками цих кандидатів та результати їх тестування можна на сайті ГПУ. Також там буде оприлюднено графік співбесід з кандидатами, а самі співбесіди транслюватимуться в онлайн-режимі через спеціальний сервіс.

Дізнатися більше про процес реформування органів прокуратури України можна на сайті Управління реформ та забезпечення якості роботи ГПУ, яке курує заступник Генпрокурора Давид Сакварелідзе.