Кернеса охороняє фірма, що належить колишньому міліціонеру з управління по боротьбі з наркотиками. Він також фігурував серед власників мережі магазинів пива у Харкові та крупному виробнику курятини на Волині.

В ухвалі про закриття справи щодо мера Харкова Геннадія Кернеса оприлюднено прізвища двох його охоронців, яким слідство інкримінувало викрадення та побиття активістів під час Майдану у Харкові. У оприлюдненій адвокатом Андрієм Циганковим  ухвалі Київського райсуду Києва вказано, що йдеться про Віталія Блінника зі спеціального батальйону судової міліції »Грифон» ГУМВС України в Харківській області та Євгена Сміцького з ТОВ «Охоронно-юридичне агентство «Кратос». Ці охоронці служили Кернесу від часу його обрання мером Харкова у 2010 році.

Засновниками ТОВ «Охоронно-юридичне агентство «Кратос» у були Нікіта Коритін та Павло Костильов. Вони також виступають (чи виступали) власниками низки інших компаній з групи «Кратос», які з 2010 року почали вигравати тендери на охорону державних установ у Харкові і отримали підряди на 4,60 млн грн. (Головне управління юстиції, Головне управління ДФС, ДП «Енергохімпром», Інститут монокристалів, КП «Харківпасс»).

Нікіта Коритін (у відкритих джерелах фото знайти не вдалось) у 2000-х роках був заступником начальника Управління по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків ГУМВС в Харківській області.

Коритін і Костильов також є акціонерами та входять до керівних органів  ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (Волинська обл.), відоме торговою маркою «Чебатурочка». Співвласниками цієї крупної птахофабрики (входить у десятку найбільших виробників курятини України) також є представники «Ореоли» з групи Добкіна. У 2009 році повідомлялось, що харків’яни отримали волинську птахофабрику завдяки рейдерському захопленню.

Коритін є співвласником адвокатських об’єднань «Соратник» (з Оленой Мосенцевой та Ольгою Недвиженко) та «Цитадель» (з Олексієм Компанійцем).

Коритін і Костильов донедавна були співвласниками ТОВ «Пивні магазини». За даними ЗМІ, це підприємство відомо під торговою маркою «Пивобанк», а їх мережа нараховує десятки магазинів по Харкову (і не тільки). Співвласником «Пивних магазинів» також була компанія з управління активами «Ореола». Ця КУА пов’язана з родиною екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна і має долю у харківських базарах, що контролюються фірмою «Діана» та сином Кернеса Данілом Приваловим.

Коритін і Костильов входять до складу засновників Обслуговуючого кооперативу «Спартак» (вул. Новгородська, 2). У ЄДРЮО вказано телефонний номер цього кооперативу 057 701 37 13. Він також належить вищезгаданій охоронній фірмі «Кратос», а також низці інших компаній з іншими засновниками (охоронне агентство «Вовк», «АНДБМ альянс», «Арес-м» Антона Брика).

Також Коритін і Костильов є співвласниками ТОВ «Дакоста», яке декларує своїм видом діяльності виробництво одягу.

Після опублікування цієї інформації до «Наших грошей» надійшов лист від президента групи компаній «Кратос» Нікіти Коритіна.

Коритін повідомив, що він та Павло Костильов «не являются телохранителями Г.А. Кернеса и не задействованы в непосредственном оказании ему услуг по личной охране».

Також він продав свою частку 25% у «Пивних магазинах» рік тому (від «Наших грошей» – фірма переписана на офшор «Мелінда корпорейшн», бенефіціаром якого є Олександра Рудь з КУА «Ореола»), а частку акцій у «Володимир-Волинській птахофабриці» скоротив до 0,00003% на суму 25,00 грн. А Костильов був звільнений з Наглядової ради у 2016 році.

Щодо куща фірм по вул. Новгородська, 2 Коритін повідомив, що там «расположены нежилые помещения, которые уже больше 10 лет сдаются в аренду для размещения офисных помещений различным юридическим лицам».

Також Коритін вказав, що його, Брика та Костильова у статті помилково названо засновниками ТОВ «Харків-іва», яке займалось вирубкою у парку (з посиланням на публікацію advocat-cons.info). Він наголосив, що вказані люди є засновниками житлово-будівельному кооперативу «Муромець». Цей кооператив у вказаній статті згадується як отримувач 32 гектарів у лісопарку, відданих згодом ЖБК «Зелений квартал» Олександра Журова.