Печать

Якщо пересічний оглядач подивиться на власників цих фірм зараз, то може побачити багато незрозумілого і таємного. Наприклад, власником «АЕСУ» зараз вказане ТОВ «Ю-Тек Енерджи», прописане в штаті Делавер, що є внутрішнім офшором США.

Але директор у фірми зберігся – це той самий Олександр Настенко, що був серед перших засновників фірми. Тобто не зважаючи на формальну зміну власників менеджмент залишився той самий. Що в принципі не буває ніколи, коли власники компанії змінюються насправді. В Україні такі вже правила гри, що кожен власник норовить мати свого директора, бо директор завжди може рейдернути ввірену йому компанію. І шанси втратити фірму тим більші, чим довіреніший директор попереднім власникам.

Отже завдяки «Youcontrol» ми зараз можемо дізнатись хто ж виступав засновниками «АЕСУ» тоді, коли на фірму посипався град спецздоволів на користування надрами. Також варто подивитись засновників і всіх інших згаданих вище підприємств. І тут виявиться, що їх усіх поєднує прізвище Настенка. Також майже всю фігурували як співзасновники Даніїл Бєляєв, Віталій Якименко, Роман Дружбін.

У свою чергу Дружбін, Настенко та Якименко також є співзасновниками ТОВ «Центральна нафтогазова компанія». Тут їхніми бізнес-партнерами були Юлія та Олександр Павлюченки.

І на цьому Павлюченку з’являється слід до не першої, але і не другої людини в постмайданній владі України. ЗМІ повідомляють, що в Полтавській області Олександр Павлюченко відомий як кримінальний «авторитет» Саша Браслєт. А з сайту парламенту відомо, що Павлюченко є помічником депутата від «Народного Фронту» Ігоря Котвіцького. У свою чергу Котвіцький є найдовіренішим та найближчим партнером міністра МВС Арсена Авакова саме по нафтогазодобувному бізнесу.

Раніше Павлюченко був помічником Злочевського. У свою чергу Котвицький прославився після Майдану виведенням $40 млн. Ці кошти раніше належали ТОВ «Крим Петролеум Компані», яка добувала газ у Криму разом з ТОВ «Кримтопенергосервіс» біглого міністра екології Миколи Злочевського. А Котвицький через держбанк провів їх в панамський офшор.

Довідкова інформація (найновіша зверху):

Суди почали відбирати у оточення Авакова корисні копалини, отримані по схемі без аукціонів

Суд примусив Держгеонадра зробити фірму з оточення Авакова першим приватним видобувачем урану

Оточення Авакова за мовчазної згоди Держгеонадр отримало два поверхи режимного об’єкта в центрі Києва

Оточення Авакова отримало найбільше в Європі родовище літію за мовчазною згодою депутатів

Оточення Авакова по відпрацьованій схемі без аукціонів отримало чотири родовища газу на Полтавщині

Оточення Авакова вивело в американський офшор уранові родовища України

Оточення Авакова готується освоїти видобуток урану на рівні державних обсягів

Оточення Саші «Браслєта» отримало ще два газових родовища

Прокуратура підозрює оточення Саші «Браслета» в підробці документів для отримання уранового родовища

Оточення Авакова за півроку отримало в користування цінні родовища в трьох областях

Між надрами і Сашею «Браслєтом»

Найбільше літієве родовище Європи депутати віддали партнерам Саши Браслєта

Партнеру «Саши Браслєта» безкоштовно збільшили площу для видобутку нафти та газу на Харківщині

Партнер аваківського «Саші Браслета» планує безкоштовно збільшити своє газове родовище у вотчині Авакова

Меткичому,авакова,пов’язують,угрупуванням,яке,після