Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради уклав угоду з ТДВ «Житлобуд-2» щодо провеення ремонтних робіт загальною вартістю 43,57 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Мова йде про реконструкцію будівлі по просп. Тракторобудівників, 144 під центр адміністративних послуг.

Нагадаємо, що у травні був підписаний договір на проведення реконструкції цієї будівлі на суму 80 млн. грн.

Нагадаємо, що цей центр був урочисто відкритий 1 вересня 2017 року за участю Президента України Петра Порошенко.

За інформацією прес-служби Харківської міськради, регіональний центр послуг побудований за рік. Фінансування робіт забезпечено бюджетом Харківської міської ради за участю коштів американського уряду за програмою USAID. Центр працює за максимально зручним для відвідувачів графіком: 6 днів на тиждень, у два з яких - до 20:00, без перерви.

Тепер на реконструкцію цієї будівлі збираються освоїти ще понад 40 мн. грн.

У техзавданні вказано, що планується виконати додаткові роботи на завершальній стадії будівництва.

Мова йде про уточнення окремих планувальних, конструктивних та технологічних рішень будівлі; додаткове улаштування внутрішніх інженерних систем; пусконалагоджувальні роботи на внутрішніх інженерних системах, улаштування підлог; оздоблення приміщень; облаштування зали приймання громадян; благоустрій прилеглої території.

Єдиним конкурентом із різницею в ціні у чверть відсотка було ПрАТ «Трест Житлобуд – 1» Олександра Харченка – екс-депутата Харківської облради від Партії регіонів, а нині – члена виконкому Харківської міськради.

Основними засновниками «Житлобуду-2» є член Харківського виконкому Юрій Кроленко (50%) та екс-депутат Харківської міської ради Олександр Конюхов (18,5%).

У 2015 році Конюхов балотувався до Харківської міськради від партії «Відродження» на чолі з міським головою Геннадієм Кернесом, але не пройшов.

Субпідрядником буде ТОВ «Інженерно-виробнича фірма «Рівас» Маргарити Зайцевої.