Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» свідомо уникає в системі «ProZorro» процедури відкритих торгів, розбиваючи одну закупівлю «Роботи з модернізації обладнання автоматизованої системи оплати проїзду» на купу прямих договорів окремо по кожній станції метро.

28 липня метрополітен підписав договір з ТОВ «Східтеплоенерго» щодо робіт з модернізації обладнання автоматизованої системи оплати проїзду станції «Південний вокзал» вартістю 3,09 млн.грн. Про це повідомляється в системі електронних торгів «ProZorro».

Власником та керівником ТОВ «Східтеплоенерго» є Андрій Крутильов. Фірма створена в 2014 році.

Нагадаємо, що 14 липня метрополітен уклав угоду з ТОВ «Оргтехсервис» щодо таких же робіт з модернізації обладнання автоматизованої системи оплати проїзду тільки на станції метро «Захисників України» вартістю 3,43 млн.грн.

Власником ТОВ «Оргтехсервис» є Артем Ярмолюк з Безлюдівки, а керівником – Світлана Ушакова. ТОВ «Оргтехсервис» вказує контактний телефон – 0990889142. Цей телефон використовує Светлана Двинских, яка займається торгівлею одягу для дітей.

Артему Ярмоюку 23 роки і на момент балотування, в 2015 році, він працював електромонтером з ремонту та обслуговування електроустаткування ТОВ «Східбудпроект». Артем Ярмолюк має професійно-технічну освіту.

В квітні 2017 року КП «Харківський метрополітен» уклало 12 угод для 12 станцій метро з ТОВ «Турнікет-М» щодо модернізації обладнання автоматизованої системи оплати проїзду загальною вартістю 4,99 млн.грн.